16.09.2008 : 2008 Dünya Şampiyonu : Aled Owen

Yükleme Tarihi/Upload Date: 16.09.2008 Salı/Tuesday
Hazırlayan/Prepared by: Dr. Haldun MERGEN

Turkish Border Collie Association is proud to announce that Mr. Aled OWEN who was very kind to concur to become our Association's Honorary Member, has participated and won the first place on the 2008-World Sheepdog Trials organized by ISDS (International Sheep Dog Society) where Turkish Border Collie Association is an affiliate member. We congratulate and wish all the success to Mr. Aled OWEN. (please see the official link by clicking here)
Turkish Border Collie Association Presidency

Dünya Koyun Gütme Yarışmaları 11-14 Eylül 2008 tarihlerinde Land Rover sponsorluğunda, Galler’in Carmarthenshire bölgesi,  Llandeilo beldesinde  bulunan 12ci yüzyıl şatosu ve çevresinde 18ci yüzyılda inşa edilmiş bahçesinde (Dinefwr Park and Castle), üç gün süren zorlu yarışmalarla tamamlanmıştır.

BCD onursal üyesi olan Aled Owen 583/630 hakem puanı ve 61 merit puanı alarak Roy (266416) ile birlikte 2008 Dünya Şampiyonu olma başarısını göstermiştir. (Videosunu buradan izleyebilirsiniz)

Bu şampiyonluk Aled’in ikinci dünya şampiyonluğu. 2002 Dünya şampiyonasında da bu sefer Bob (224454) ile dünya şampiyonu oldu.

Bob Roy’un babası.
Roy ise, BCD Damızlık Listesinde bulunan Jess (293119)’in babasıdır.

Yani uzun lafın kısası bu ekip ailecek BCD üyesidirler.
Kendileriyle gurur duyuyoruz, ve onları, Nisan 2009’da yapılması planlanan Türkiye’nin ilk Koyun Gütme yarışmalarında aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Aled Owen'ı birincilik ödülü som altından Gütme-Düdüğü ile görüyorsunuz:

Video#1: Aled Owen - World Sheepdog Trials 2008 Semi Final run

Video#2: Aled Owen`s World Sheepdog Championship qualifying run with his dog 'Roy'