Yükleme tarihi: 28.08.2008

Myway Border Collies artık İzmir Karaburun’da

2002 yılından beri Border Collie ırkının ülkemizde tanıtılması ve yaygınlaştırılması üzerine yaptığımız çalışmalar, 2008 yılı Ocak ayı itibarıyla İzmir’in cennet ilçesi Karaburun’da devam etmektedir.

Çiftliğimizin yeri, Karaburun ilçesine 6 km mesafede, Yeni Liman yolu üzerindeki Akça Kilise mevkiindedir. Yaklaşık 2 dönüm üzerine kurulu alanımız, klasik bir köpek çiftliği tarzından ziyade, tüm fonksiyonlarıyla çalışan gerçek bir çiftlik düzeninde kurulmuştur.

myway-günbatımı

Denizden 60–70 mt yükseklikte, muhteşem bir koya hakim ve etrafı geniş meralarla çevrili olan yerimizde, koyun, keçi, ördek ve tavukların dışında, küçük çaplı organik sebze ve meyve üretimi de yapılmaktadır.

Ördeklerimiz Sürümüz

Uzun yıllar obedience, agility ve frisbee gibi köpekli sporlarla, ırkın şehir yaşamında insanlarla çeşitli aktiviteleri paylaşması üzerine süregelen çalışmalarımız, artık Border Collie ırkının gerçek karakteristiğinin kaynağı olan çiftlik yaşamında devam edecektir.

Çalışmalarımız, “sürü gütme” aktivitelerinin çevre hayvancılığına tanıtılması amacına yönelik olarak, koyunlar dışında, gösteri boyutunda, 9 adet Indian Runner Duck ve Ponpon (Tepeli) ördeklerimizle devam etmektedir.

Border Collie Derneği’nin, hem ISDS (International Sheep Dog Society) hem de ISDF (International Stock Dog Federation) üyesi olması, bizleri fazlasıyla motive etmiş ve bu durum, agility ve frisbee çalışmaları ile birlikte, 260 koyun ve keçiden oluşan sürümüzle, ülkemizde 2009 yılında düzenlenecek olan ilk “sürü gütme” (Sheep Dog Trial) yarışması çalışmalarımıza hız vermemize önayak olmuştur.

Derneğimizin ve çiftliğimizin köpekleriyle kazandığı uluslar arası ve ulusal başarılar yanı sıra ülke çapındaki çalışmalar, İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth’in göndermiş olduğu destek mektubu ile daha da anlam kazanmış bulunmaktadır.

Başadön

Yükleme tarihi: 6.04.2008

Ekibimize yeni katılım!
Bob+Aled Owen+Roy

Myway Border Collies, 2007 yılında Dr.Haldun Mergen önderliğinde kurulan Border Collie Derneği ile beraber girdiği çalışmada, köpekli sporlarda elde ettiğimiz Avrupa standartlarındaki başarıları, sürü gütme yarışmalarında da göstermeyi hedeflemiştir. Artık Türkiye’deki Border Collie soyu dünya standartlarında ve çok az ülkede bulunabilecek  Avrupa ve dünya şampiyonu soyların bireylerine sahip.

Bu çerçevede, 2002 yılında Avrupa 3. sü 234550 Jim’in yavrusu Whisky ile başladığımız Border Collie sevdasını, 2007 yılında ünlü Serge van der Zweep’in 2006 Avrupa Sürü Gütme Şampiyonu 244489 Glen’in yavrusu Sally ve 2008 yılında Jess’in gelişiyle en üst noktaya taşıyarak devam ettiriyoruz.
 Jess, Dünya şampiyonu bir ailenin ferdi!
Jess16 Kasım 2007 doğumlu olan Jess’in babası ünlü dünya şampiyonu Aled Owen’ın 2007 Dünya Supreme şampiyonu olan ISDS 266416 Roy isimli köpeği. Dedesi ise 2000 Dünya Supreme ve 2002 Dünya Sürü Gütme Şampiyonu olan 224454 Bob.
 Gelişimine gönül verdiğimiz ırkın, dünya üzerindeki en başarılı soylarından edindiğimiz yavrular, üretim programlarımızda sağlıklı ve başarılı bireyler kazandırılmasında büyük katkılarda bulunacaktır.

Jess eye yaparken

Başadön